Edit

Today, Barry’s is on the cusp of continued global expansion with over 100,000 members working out weekly in studios in over a dozen different countries.

 Mașinile parcate neregulamentar pe trotuar vor putea fi ridicate de Poliția Rutieră

Legea prin care se modifică Codul rutier privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost promulgată în data 15.11.2022 de președintele Klaus Iohannis, după ce a trecut de Parlament în octombrie.

Până în prezent, legislația rutieră prevedea faptul că pot fi ridicate mașinile parcate neregulamentar doar pe carosabil, nu și pe trotuar.

Potrivit noului proiect de lege, Alineatul 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 64. – (1) Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Art. II. – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.”

Schimbarea legislativă nu produce încă efecte. Pentru a intra în vigoare, este necesar să fie publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.