Edit

Today, Barry’s is on the cusp of continued global expansion with over 100,000 members working out weekly in studios in over a dozen different countries.

 Falimet Euroins – Pași de urmat

Astăzi, 22.03.2023, a fost publicată în Monitorul Oficial Decizia ASF de retragere a autorizației de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător RCA din prezent.

Ce înseamnă acest lucru?

Din acest moment, păgubiții și clienții Euroins pot depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Care sunt pașii de urmat, dacă aveți o poliță RCA cu Euroins?

1. Este bine de precizat că polițele de asigurare rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, veți putea circula în continuare pe drumurile publice cu o asigurare valabilă. Pronunțarea deschiderii procedurii de faliment va fi anunțată public, moment de la care se vor putea calcula cele 90 de zile.

2. Totuși, varianta cea mai bună ar fi să denunțați polița de asigurare înainte de a expira cele 90 de zile, și să încheiați o nouă poliță la un alt asigurator autorizat. Este bine să știți că aveți dreptul de a denunța contractele de asigurare încheiate, precum şi dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării şi cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor.

Conform informațiilor existente în prezent pe site-ul oficial al Euroins:

  • Denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. se face prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins.
  • Cererea de denunțare este disponibilă pe site-ul Euroins Romania SA, respectiv: www.euroins.ro și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro.
  • Cererea de restituire a primelor de asigurare se înaintează la Fondul de Garantare a Asiguraților, documentele necesare putând fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro.
  • Este important ca toți potențialii creditori de asigurare ai Euroins Romania S.A. să se adreseze Fondului cu o cerere de plată/ restituire primă, chiar dacă au formulat cerere de despăgubire la asigurator.

3. În cazul nefericit, în care sunteți păgubit al unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, veți fi despăgubit în baza acesteia, de Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare. În cazul unui incident în trafic, deschiderea dosarului de daună se face la Fondul de garantare a asiguraților. Toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv www.fgaromania.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.