Edit

Today, Barry’s is on the cusp of continued global expansion with over 100,000 members working out weekly in studios in over a dozen different countries.

 Conducerea unui vehicul fără permis. Ce riscați?

Conducerea unui vehicul fără a avea un permis de conducere reprezintă infracțiune. Această infracțiune este prevăzută la art. 335 din Codul Penal.

Astfel: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Tot infracțiune este și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. În această situație, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancționează şi persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situațiile menționate mai sus sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Atenție! În această ultimă ipoteză, fapta constituie infracțiune doar dacă la momentul încredințării autovehiculului aveați cunoștință despre faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere sau are un permis suspendat sau anulat sau se află sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Se poate obține o pedeapsă cu suspendarea? Dar o amânare a aplicării pedepsei?

Da, în teorie, este posibil. Pentru a obține o pedeapsă cât mai favorabilă, este indicat să apelați la serviciile unui avocat, atât pe faza de urmărire penală, cât și pe faza de instanță.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.